Inquire

International donations

A question ? Need help ?

I am single and have no children. My niece wants to buy her own home and I would like to help her financially. What is the maximum amount I can give her without having to pay donation tax?

Theoretically speaking, nieces and nephews benefit from an allowance of 7967 euros on the value of donations received from their aunt or uncle (art. 779 V of the CGI). If you have no children of your own, your niece may also claim the 31865-euro allowance applicable to the donations. The…
See more
I would like to donate a sum of money to my grandchildren, but I am 82 years old, is it still possible?

Yes. It is always possible to make a donation, regardless of your age. However, the beneficiaries of the donation will not be able to benefit from the special allo-wance of 31,865 euros applicable to donations of sums of money (from article 790 G of the General Tax Code) granted in…
See more