Inquire
A question ? Need help ?
Yes. For the fees associated with a gift deed, the notary's fees are calculated based on the full value of the property. This applies even when the donor retains the usufruct of the property (art. A444-67 C. com.).
Yes. In accordance with the measures of Decree No. 2020-260 dated March 16, 2020, the approximately 6,000 notarial offices have closed their reception to the public since March 17, 2020. But about 90% of them continue their activity remotely. They can be reached by phone, email and videoconference. Notaries are…
Yes, but under specific conditions. In principle, both spouses must be present before the notary to sign the marriage contract (Article 1394 of the French Civil Code). However, case law allows a spouse to be represented by a third party. The representative must hold a special authentic power of attorney…
....deed to be in German. Is this correct? Yes. While it is possible to draft a private agreement in a foreign language under certain conditions, documents prepared by a notary must be written in French.
In such a case, the notary’s fees for drafting the deed of exchange will be calculated on the higher value of the two apartments (Article A.444-117 of the French Commercial Code).