Frequently asked questions about Donation
Other themes
A question ? Need help ?
Yes. You may make a gift before a notary that includes both the real property and the money, subject to the condition that the money is used for the work. Failure to fulfil this condition is grounds for revocation of the gift (French Civil Code, Art. 953).
Yes. It is entirely possible to make a donation to your minor grandchildren. This donation must be accepted by their legal administrators (their parents), in accordance with Article 935 of the Civil Code. However, you can specify in the donation act that the donated assets be managed by a third…
Yes. A minor may receive a gift, but as they are legally incapable (Article 414 of the Civil Code), a legal representative (usually a parent) must on their behalf (Articles 935 and 382 of the Civil Code).
Yes. Grandparents can accept gifts on behalf of their grandchildren, even if the parents are still alive (Article 935 of the Civil Code).