No. To be able to benefit from a deferred salary claim, the descendants of the deceased farmer must be over the age of 18 and participate directly and effectively in the operation. However, they must not have been associated with profits and losses, nor received salaries in cash (L.321-13 C…
Frequently asked questions about Entreprise
Other themes
A question ? Need help ?
Yes but, only if the net assets of the estate exceed 39,000 euros (art. D.815-4 of the Social Security Code). The net estate assets correspond to the difference between the gross assets, made up of the property, rights and claims belonging to the deceased and the debts for which the…
It depends. The 10-day withdrawal right applies to non-professional buyers (Article L 271-1 CCH). If the SCI’s purpose includes real estate acquisition, it may be deemed professional (Cass. 3rd Civ., 24 Oct. 2012, No. 11-18.774).
Yes but, only if the net assets of the estate exceed 39,000 euros (art. D.815-4 of the Social Security Code). The net estate assets correspond to the difference between the gross assets, made up of the property, rights and claims belonging to the deceased and the debts for which the…
Yes. In civil companies, management may be carried out by someone who is not even a partner (Civil Code, Article 1846).