Yes, in certain cases. When the sale involves most of the shares in a SCI that owns a property whose sale would itself be subject to the town's right of pre-emption, the town council can exercise this right (art. L.213-1, 3° C. urbanism). Good to know: this right of pre-emption…
Frequently asked questions about Entreprise
Other themes
A question ? Need help ?
Yes. In civil companies, management may be carried out by someone who is not even a partner (Civil Code, Article 1846).