No. When the owner of premises for commercial use has notified the tenant of his intention to sell this property, this notification constitutes an offer to sell to the benefit of the tenant. If he accepts it, he has a period of two months to complete the sale, from the…
Frequently asked questions about Entreprise
Other themes
A question ? Need help ?
Yes. In civil companies, management may be carried out by someone who is not even a partner (Civil Code, Article 1846).
No. To be able to benefit from a deferred salary claim, the descendants of the deceased farmer must be over the age of 18 and participate directly and effectively in the operation. However, they must not have been associated with profits and losses, nor received salaries in cash (L.321-13 C…
Yes. In civil companies, management may be carried out by someone who is not even a partner (Civil Code, Article 1846).
No. An SCI requires at least two members (individuals or legal entities). It is therefore not possible to create a single-member SCI, unlike other forms of company (such as an EURL, for example) (French Civil Code, Art. 1832).